Meeting 16 Presentations
Part I

2nd Electronic APEX Meeting -2001-Agenda
Tuesday August 7, 2001. UCLA
Please Call (310) 825-9221

Session 0:
9:55 a.m.-9:57 a.m. Youssef (UCLA) How to get to the presentations on the web site (2 min.)
9:57 a.m.-10:00 a.m. Abdou (UCLA) Introductory Remarks and Agenda (3 min.)
Session I: Task I (1 hr, 20 min), Task B (30 min) and Task V (25 min)
Chair/Co-Chair: Ulrickson/Kaita
Task I: optiont and Issues for Implementing a flowing liquid wall in NSTX
10:00 a.m.-10:10 a.m. Ulrickson (SNL) Poloidal Field Strength Calculation (10 min)
10:10 a.m.-10:20 a.m. Nelson (ORNL) Explorative Analysis of a Self-Pump Divertor Concept for CMOD (10 min)
10:20 a.m.-10:35 a.m. Huang/Smolentsev (UCLA) MHD Simulation Update (15 min)
10:35 a.m.-10:45 a.m. Majeski (PPPL) Progress on Toroidal Lithium Limiter Experiments on CDX-U (10 min)
10:45 a.m.-11:05 a.m. ALL Discussion (20 min.)
Task B: Liquid wall-Bulk Plasma Interactions
11:05 a.m.-11:20 a.m. Allain (U. Illinois) FLIRE Liquid Metal Injection System and Safety Update (14 min 45 sec)
Video Clip (15 sec)- wmv version-rm version
11:20 a.m.-11:30 a.m. Kaita (PPPL) Recent Activities in Task B: Plasma-Liquid Wall Interactions (10 min)
11:30 a.m.-11:35 a.m. ALL Discussion (5 min.)
Task V: Conducting Shell Deployment for Liquid Wall Concepts
11:35 a.m.-11:50 a.m. Kotschenreuther (U. Texas) Plasma Stabilization Issues with Fast Flowing Conducting Liquid Walls (15 min)
11:50 a.m.-12:00 noon ALL Discussion (10 min.)
12:00 noon -12:30 p.m. Break (30 min.)
Session II: Task III (1 hr, 20 min)and Task A (20 min)
Chair/Co-Chair: Nygren/Nelson
Task III: Practical Engineering Issues Associated with the Design of Liquid wall
12:30 p.m.-12:40 p.m. Sze/Sawan (ANL/UW) Flinabe, a New Breeding Material with Low Melting Temperature (10 min)
12:40 p.m.-12:47 p.m. Youssef (UCLA) Flibe and Flinabe Breeding Potential in CLiFF (7 min)
12:47 p.m.-1:02 p.m. Nelson (ORNL) MHD Issues on CLiFF (15 min)
1:02 p.m.-1:17 p.m. Nygren (SNL) Plasma Effects on CLiFF (15 min)
1:17 p.m.-1:32 p.m. Sze/Merrill/Khater (ANL/INEEL/UW) Activation and Activation Products Control in Sn (15 min)
1:32 p.m.-1:50 p.m. ALL Discussion (18 min.)
Task A: Plasma-Liquid Surface Interactions and Plasma Edge Modeling
1:50 p.m.-2:05 p.m. Rognlien (LLNL) Recent Edge-Plasma Modeling Work (15 min)
2:05 p.m.-2:10 p.m. ALL Discussion (5 min.)
Session III: Task II (1 hr, 20 min)
Chair/Co-Chair: Morley/Youssef
Task II: Experiments and Modeling with Liquid Walls
2:10 p.m.-2:30 p.m. Morley (UCLA) Task II Overview (20 min) A PDF Version A PPT Version
2:30 p.m. Adjourn